OKULUMUZ YENİDEN eTwinning OKULU OLMUŞTUR.

eTwinning Okulları, eTwinning dünyasında liderdir. Okul yönetimleri ve öğretmen liderleri; eTwinning’in önemini ve değerlerini tanıyarak bunları okul politikaları, uygulamalar ve mesleki gelişim içine yerleştirirler. Öğretmenler; eTwinning Okullarında, güçlü yönlerini paylaşmak için birlikte çalışırlar ve herkes için daha yaygın ve daha zengin bir eğitim deneyimi sağlarlar. eTwinning Okulları, model teşkil ederler: diğer okullara kendilerinin başardığı seviyelere ulaşmaları için ilham verir ve rehberlik ederler. Bunu yaparken; eğitimde değişim vaadinin sürdürülmesini sağlarlar, böylece kendi gözetimlerinde olan gençler daha iyi insan, daha iyi öğrenci, daha iyi ve daha aktif vatandaşlar olma yönünde gelişirler.


eTwinning Okulları, ortak liderlik taahhüdünde bulunmuşlardır. eTwinning Okullarında; liderlik hem organizasyonun sorumluluğunda hem de karar alma sürecinde paylaşılan bir süreçtir. Okul müdürü ve öğretmen liderleri; eTwinning'in hem pedagojik hem de mesleki düzeyde sunduğu olanakları anlar ve tüm personeli eTwinning aktivitelerine katılmaları konusunda aktif olarak desteklerler. eTwinning Okulları; işbirliğine, paylaşmaya ve ekip çalışmasına güçlü bir bağlılık sergilerler. Okuldaki öğretmenler; eTwinning aktivitelerini ve diğer pedagojik aktivitelerini planlamak, deneyimlerini ve uygulamalarını okullarının içinde ve dışındaki meslektaşlarıyla paylaşmak için ekip olarak birlikte çalışırlar. Bir eTwinning eylem planı sunma konusunda işbirliği yaparlar ve bu planı okullarında ve ötesinde yenilikçiliği ve değişimi yönlendirmek için kullanırlar.

eTwinning Okullarındaki öğrenciler, değişimin temsilcileridir. Öğrenciler, eTwinning Okulunun gelişiminde rol oynarlar. Pedagojide ve teknoloji kullanımında gerçekleşen tüm yenilikler için hem yönlendirici hem de yaygınlaştırıcı unsur gibi hareket ederek; eTwinning'i öğretmenlere (hem halihazırda dahil olanlara hem de henüz üye olmayanlara) ve ebeveynlere tanıtırlar.

eTwinning Okulları, diğer okullar için model teşkil ederler. eTwinning Okulları; eTwinning'i aktif bir şekilde teşvik ederek ve elde ettiği başarıları mümkün olan her yolla yaygınlaştırarak kendi bölgesindeki diğer okullar için koordinatör rolünü üstlenme konusunda kararlıdırlar: herkese açık günler, bilgilendirme brifingleri ve mentorluk programları. Bölgedeki diğer okullara açık olan mesleki gelişim fırsatları oluşturma konusunda proaktiftirler. eTwinning Okulları, kapsayıcı ve yenilikçi öğrenme kurumlarıdır.

eTwinning Okulları, her seviyede kapsayıcılık (içerme) taahhüdünde bulunmakta, her türlü yetenek ve kültür seviyesindeki öğrenciler, ebeveynler ve daha geniş topluluklar için kapsayıcı bir ortam yaratmanın yollarını aktif bir şekilde aramaktadırlar. eTwinning Okullarındaki öğretmenler, tüm okulu bir öğrenme organizasyonu olarak geliştirmeyi taahhüt ederler.

eTwinning'i; çeşitli yaklaşımlar arasından işbirlikçi öğrenme, öğrenci merkezli eğitim, öğrenme zamanları ve öğrenme alanlarına esnek yaklaşımlar içeren yenilikçi pedagojik modelleri kullanarak müfredatlarını desteklemek ve sunmak için kullanırlar.

Okulumuzun etwinning okulu olmasında emeği geçen tüm öğrenci, öğretmen ve idarecilerimize yürekten teşekkür ederiz.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi